content image

Glycolzuur-peeling

Glycolzuur-peeling wordt ook chemische of fruitzuur peeling genoemd. Fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA), worden gewonnen uit fruit, vandaar de naam fruitzuren. Het wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken. De glycolzuur peeling zorgt voor een gecontroleerde verwijdering van dode huidcellen en onzuiverheden. Behandelmethode is een uitkomst voor huidaandoeningen als acne, hyperpigmentatie, grove poriën en (acne) littekens. Een ander doeleinde waarvoor een peeling kan worden gebruikt is het verjongen van de huid.

De voornaamste werkingen van glycolzuur zijn:
* Hydraterende werking, het zuur verhoogt de waterbindende capaciteit in de hoornlaag (bovenste laag cellen van de huid), zodat de huid in staat is meer vocht vast te houden waardoor de soepelheid verbeterd. 
* Keratolytische werking, dit wil zeggen dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen, waardoor celvernieuwing in de basale laag wordt gestimuleerd.
* Exfolierende werking, dit betekend letterlijk het afstoten van de bovenste huidcellen.
* Anti-oxidante werking, dit wil zeggen dat het zuur een ontstekingsremmende werking heeft.
* De fruitzuren zorgen ervoor dat de huid steviger, gladder, fijner en frisser oogt.

Indicaties

content image

Level 1 milde peeling 10%

Dit is perfect bij een gevoelig huidtype. Deze peelings kalmeren de huid en kunnen oppervlakkige onzuiverheden verhelpen. Mate van schilfering: geen zichtbare afschilfering van de huid.

content image

Level 2 medium peeling 20%

Medium peelings zijn ideaal bij het behandelen van o.a. acne, pigmentvlekken, tittekens en huidveroudering. Deze zijn ook geschikt voor verschillende huidtypen. Mate van schilfering: lichte schilfering van de huid.

content image

Level 3 intensieve peeling 50%

Intensieve peelings zijn ideaal om de huid te vergladden bij acne littekens, rimpels. Daarnaast verbeteren deze peelings ook een huid met acne of pigmentvlekken. Mate van schilferen, sterke schilfering van de huid.

content image

Neutralizer

Sluit de peeling altijf af met een neutralizer lotion. Deze lotion zorgt ervoor dat de peeling stopt met inwerken. De peeling alleen verwijderen met water of een gewone toner is geen optie. Na het neutraliseren kan er wel gebruik worden gemaakt van koude compresdoeken of een coolingdown masker.