MEDISCHE CAVITATIE

Uitleg medische cavitatie

Ultra Cavitatie gecombineerd met 6 mhz RF is de nieuwste Cavitatie apparatuur die gebruik maakt van de meest geavanceerde technologie, deze techniek noemen we stabiele of medische Cavitatie.

Het combineert de voordelen van ultrasoon, Cavitatie en RF. De Ultra Cavitatie maakt gebruik van het ultrasound Cavitatie effect om luchtbellen te veroorzaken rond de vetcel membranen om deze te breken. (Het cement dat de vetcellen bijeenhoudt verdwijnt).

De losse vetcellen worden vervolgens geabsorbeerd en gemetaboliseerd uit het menselijk lichaam door het lymfestelsel.

Stabiele medische Cavitatie is een perfecte behandeling methode met een zeer goed resultaat voor vetverlies (4).

 

Tijdens de behandeling werken we met een gecombineerde kop (ultrasound + 6 MHz Radio Frequentie). Het elektrische veld zal in de huid afwisselen van positief naar negatief.

Het zal direct onder de dermis (1) voor de eerste collageen (2)  denuturatie (3) zorgen. Tevens spant de therapie het huidweefsel aan, en maakt de huid stevig, glad en fris.

Toepassing

* Verzacht het harde vetweefsel en breekt de vetcel membranen.
* Vermindert significant rimpels en verstevigt en verstrakt de huid.
* Huidverjonging
* Geeft vorm aan het lichaam.
* Ideaal voor plaatselijk vet verwijdering, en cellulitis.

(3) denaturatie): een biochemische reactie waarbij een macromolecuul zijn ruimtelijke structuur verliest.

(1) De lederhuid of dermis is een laag bindweefsel die onder het epitheel van de huid ligt. De onderste lagen van de dermis zijn rijk aan vooral (2) collagene vezels. Deze vezels lopen grotendeels parallel aan het huid-oppervlak en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de mechanische sterkte van de huid.

Aan het collageen dankt de lederhuid ook zijn naam. Bij looiing van een huid verdwijnt het epitheel en verdicht het collageen zich tot datgene dat wij “leer”of “leder”noemen

 

(4) Vetten worden ( in de vorm van cellen) voornamelijk in het cytoplasma van adipocyten

( maar ook andere lichaamscellen ) opgeslagen. Het weefsel waarin vet wordt opgeslagen noemt men het vetweefsel. In het bloed zitten de vetten in de lipoproteïnen.

Vooral na een maaltijd zijn er veel lipoproteïnen in het bloed die het vet o.a. vervoeren naar het vetweefsel.

De energiedichtheid van vet is erg groot ( 3 gram per 38KJ oftewet 9 Kcal ); de energie is ook makkelijk toegankelijk. Bovendien geldt dat bij een opslag de osmotische werking niet groot is, omdat de vetten bijna niet in water oplossen. Bij een overschot aan andere energiebronnen in de voeding ( eiwitten en suikers ) kunnen deze worden omgezet in vet reserve.